CLUSTER
Dezvoltarea unui cluster nișat pe vie și vin, bazat pe crame și IMM-uri, merită o atenție specială, deoarece economia mică și mijlocie este cel mai important segment al fiecărei economii naționale. Un astfel de model operațional, în cadrul căruia cramele și IMM-urile din enoturism sunt implicate în gestionarea produselor și destinația turistică, este de o importanță vitală pentru enoturism.
Activități
- Evaluarea valorii industriei și a zonelor de creștere,
- Identificarea celor mai bune practici pentru maximizarea oportunităților din industrie,
- Identificarea nevoilor de dezvoltare a comunităților rurale, promovarea culturii locale,
- Promovarea cramelor din județele Galați, Vaslui, Iași și Republica Moldova,
- Organizarea de evenimente specifice și de networking între actorii implicați în domeniul vinului din cele două țări partenere.
Moldova
Dezvoltarea durabilă a turismului în Republica Moldova vizează obținerea de beneficii ecologice, socioculturale și economice. Aceasta înseamnă că toate entitățile ar trebui incluse în planificarea și implementarea turismului, cum ar fi comunitatea locală, turiștii și entitățile de stat, în timp ce activitatea turistică ar trebui să se concentreze pe îmbunătățirea principiilor ecologice și a concepției socioculturale într-o destinație. Unul dintre modelele acestei dezvoltări este văzut în produse specifice care pot juca un rol semnificativ în dezvoltarea turismului. Un astfel de produs autentic este vinul, care are un rol foarte important în promovarea turismului. Scopul acestei lucrări este de a explora Republica Moldova ca o destinație valoroasă de enoturism în țară, în special experiențele traseelor vinului.
O vizită la o vie rămâne o experiență unică care permite oaspeților să combine descoperirea de vinuri noi cu explorarea unei regiuni!
Republica Moldova este o țară în care enoturismul ar putea crește fluxul de turiști și ar putea îmbunătăți calitatea acestora. Traseul vinului te duce adânc în inima regiunilor viticole, în mod natural cu scopul de a te prezenta vinurilor locale, viticultorilor și podgoriilor, dar și bucătăriei locale, culturii patrimoniu și altor atracții turistice regionale.
Astfel, enoturismul poate include alte segmente de turism, cum ar fi turismul cultural, de patrimoniu și gastronomic; acesta face apel la mai mult decât pasionați de vin sau experți în vin și, prin urmare, atrage un număr mare de vizitatori.
România
Dezvoltarea durabilă a turismului în regiunea Moldova din România vizează obținerea de beneficii ecologice, socioculturale și economice. Aceasta înseamnă că toate entitățile ar trebui incluse în planificarea și implementarea turismului, cum ar fi comunitatea locală, turiștii și entitățile de stat, în timp ce activitatea turistică ar trebui să se concentreze pe îmbunătățirea principiilor ecologice și a concepției socioculturale într-o destinație. Unul dintre modelele acestei dezvoltări este văzut în produse specifice care pot juca un rol semnificativ în dezvoltarea turismului. Un astfel de produs autentic este vinul, care are un rol foarte important în promovarea turismului. Scopul acestei lucrări este de a explora Regiunea Moldova din România ca o destinație valoroasă de enoturism în țară, în special experiențele traseelor vinului.