Skip to content Skip to footer
studiu

CLUSTER

Dezvoltarea unui cluster nișat pe vie și vin, bazat pe crame și IMM-uri, merită o atenție specială, deoarece economia mică și mijlocie este cel mai important segment al fiecărei economii naționale. Un astfel de model operațional, în cadrul căruia cramele și IMM-urile din enoturism sunt implicate în gestionarea produselor și destinația turistică, este de o importanță vitală pentru enoturism. 

CLUSTER

Activități

  • Evaluarea valorii industriei și a zonelor de creștere,
  • Identificarea celor mai bune practici pentru maximizarea oportunităților din industrie,
  • Identificarea nevoilor de dezvoltare a comunităților rurale, promovarea culturii locale,
  • Promovarea cramelor din județele Galați, Vaslui, Iași și Republica Moldova,
  • Organizarea de evenimente specifice și de networking între actorii implicați în domeniul vinului din cele două țări partenere.
rute turistice

Moldova

Dezvoltarea durabilă a turismului în Republica Moldova vizează obținerea de beneficii ecologice, socioculturale și economice. Aceasta înseamnă că toate entitățile ar trebui incluse în planificarea și implementarea turismului, cum ar fi comunitatea locală, turiștii și entitățile de stat, în timp ce activitatea turistică ar trebui să se concentreze pe îmbunătățirea principiilor ecologice și a concepției socioculturale într-o destinație. Unul dintre modelele acestei dezvoltări este văzut în produse specifice care pot juca un rol semnificativ în dezvoltarea turismului. Un astfel de produs autentic este vinul, care are un rol foarte important în promovarea turismului. Scopul acestei lucrări este de a explora Republica Moldova ca o destinație valoroasă de enoturism în țară, în special experiențele traseelor vinului.

O vizită la o vie rămâne o experiență unică care permite oaspeților să combine descoperirea de vinuri noi cu explorarea unei regiuni!

Republica Moldova este o țară în care enoturismul ar putea crește fluxul de turiști și ar putea îmbunătăți calitatea acestora. Traseul vinului te duce adânc în inima regiunilor viticole, în mod natural cu scopul de a te prezenta vinurilor locale, viticultorilor și podgoriilor, dar și bucătăriei locale, culturii patrimoniu și altor atracții turistice regionale.

Astfel, enoturismul poate include alte segmente de turism, cum ar fi turismul cultural, de patrimoniu și gastronomic; acesta face apel la mai mult decât pasionați de vin sau experți în vin și, prin urmare, atrage un număr mare de vizitatori.

rute turistice

România

Dezvoltarea durabilă a turismului în regiunea Moldova din România vizează obținerea de beneficii ecologice, socioculturale și economice. Aceasta înseamnă că toate entitățile ar trebui incluse în planificarea și implementarea turismului, cum ar fi comunitatea locală, turiștii și entitățile de stat, în timp ce activitatea turistică ar trebui să se concentreze pe îmbunătățirea principiilor ecologice și a concepției socioculturale într-o destinație. Unul dintre modelele acestei dezvoltări este văzut în produse specifice care pot juca un rol semnificativ în dezvoltarea turismului. Un astfel de produs autentic este vinul, care are un rol foarte important în promovarea turismului. Scopul acestei lucrări este de a explora Regiunea Moldova din România ca o destinație valoroasă de enoturism în țară, în special experiențele traseelor vinului.

Subscribe newsletter

Informează-te cu privire la termeni si conditii

© 2024. All rights reserved.

Proiect ID 2SOFT2.1 153

Pagina programului: www.ro-md.net

“Această publicaţie a fost produsă cu sprijinul Uniunii Europene. Conţinutul acestei publicaţii intră în responsabilitatea Centrul de Dezvoltare SMART și Centrul Regional pentru Dezvoltare „STABILITY” şi nu reflectă în mod necesar poziţia oficială a Uniunii Europene sau a structurilor de management ale Programului Operaţional Comun România–Republica Moldova 2014–2020.”

“Uniunea Europeană este compusă din 27 de state membre, care au decis să iși unească treptat abilitațile, resursele și destinele. Împreună, pe parcursul unei perioade de extindere de 50 ani, aceste state au edificat o zonă de stabilitate, democrație și dezvoltare durabilă, păstrând în același timp diversitatea culturală, toleranța și libertățile individuale. Uniunea Europeană și-a asumat angajamentul de a-și impărtăși realizările și valorile sale cu țările și națiunile dincolo de frontierele sale.”

uniunea europeana
eni

Project ID 2SOFT2.1 153

Program website: www.ro-md.net

“This  publication/material  has  been  produced  with  the  assistance  of  the  European  Union.  The  contents  of  this  publication  are  the  sole  responsibility  of Smart Development Center & Regional Development Center “STABILITY” and can in no way be taken to reflect the views of the European Union or of the Joint Operational Programme Romania-Moldova 2014-2020 management structures.”

 

“The European Union is made up of 27 Member States who have decided to gradually link together their knowhow, resources and destinies. Together, during a period of enlargement of 50 years, they have built a zone of stability, democracy and sustainable development whilst maintaining cultural diversity, tolerance and individual freedoms. The European Union is committed to sharing its achievements and its values with countries and peoples beyond its borders”.

uniunea europeana

Vizitatori

211380
Users Today : 1
Users Last 30 days : 50
Total Users : 211380